E-mail : info@value4you.hu

Telefonszám: +36/20-491-8589

  1. 5 Home
  2. Kandalló építés

Kandalló építés

A különböző kandalló típusok elterjedésével és népszerűségének növekedésével szinte már bármely család otthonában megvalósítható és könnyedén kivitelezhető a lobogó tűz által nyújtott egyedi és hangulatos látvány. A melegítésen túl, egyre gyakrabban inkább esztétikai okok mellett döntünk a kandalló megvásárlása mellett, melyek azonnal otthonossá tudják varázsolni a helyiséget. Ma már azokban a lakásokban is lehet kandalló, amelyekben nem megoldható a kémény kiépítése. Az elsődlegesen dekoráció­ként szolgáló álkandallókon kívül fűtésre is alkalmas kandallókkal is foglalkozunk.

Kandalló építés kész terméke  love szoborral

A

Látványkandallóknak

két fő típusát különböztetjük meg, az elektromos kandalló, illetve az úgynevezett bioetanol anyaggal működő. Mindkét típusnak több változata is széles körben kapható, ilyen például a falra szerelhető, a szabadon álló vagy éppen a teljesen beépíthető változat. Napjainkban nagy divat, hogy a látványkandalló a televízió alatt kap helyet, ezt beépítve a megfelelő kandalló keret dekorációval, a felső része polcként is tud funkcionálni. Továbbá igen elterjedt a sarkos kivitel is, főként az egyébként teljesen kihasználatlan sarkokban, ahol valóban látványos és hasznos része tud lenni az otthonunknak.
Bármely típusra esik a választás, az általunk készített kandalló keretekkel érhetjük el az igazi komplex kandalló nyújtotta érzést. Fontos szempont a kandalló építésnél, hogy, a beépítéssel megkíméljük a készüléket az esetleges sérülésektől, a fűtési funkcióval rendelkező típusokat a kisgyermekektől óvhatjuk, de emellett pakolásra és tárolásra is alkalmassá tehetjük a keret felső részét.

Elektromos kandalló építés egész Magyarországon

bioetanol kandallók

A normál vagy kisebb méretű bioetanol kandallók nyílt lánggal működnek, a készülék mérete miatt különösen látványos eredményt érhetünk el, ha keretbe helyezzük azokat.

látványkandallók

A kifejezetten beépíthető vagy szabadon álló látványkandallók önmagában is látványosak tudnak lenni, mobilisak, viszont nem nyújtják azt a hatást, amit egy lépcsőzetesen vagy síkban megemelt kandalló kerettel kapunk. 

elektromos kandallók

A megvásárolt elektromos kandalló falra szerelésében is tudunk helyszíni segítséget nyújtani, referenciáink között számos egyedi megoldás megtalálható.

A kandalló kereteink kizárólag gipszkarton, gipsszel bevont XPS és hőszigetelő lemezek felhasználásával készülnek, ezáltal könnyen rögzíthető falhoz vagy ragasztható bútorlaphoz is. Tisztítása megegyezik bármely falfelületével, mert krétafesték felhasználása után kétszeri falfestékkel vonjuk be a termékeket, így egyszerűen letörölhető vagy idővel javítható. Ennek köszönhetően bármilyen szín választható a keretnek, hiszen a megfelelő színkód alapján kikevertetjük azt.

Végül néhány szóban szeretnénk segítséget nyújtani a két típusról azok számára, akik látványkandalló vásárlás előtt állnak. Kérdés vagy segítség esetén állunk rendelkezésre, akár megkeressük az Önnek legmegfelelőbb kandallóbetétet is.

Stílusos nappali kandallóval

Kandalló építéssel kapcsolatos

Gyakori kérdések

Hogyan csatlakoztassam elektromos kandallómat?

Az elektromos kandalló építésének nehézsége nem is a csatlakoztatásban rejlik, hanem az eszköz biztonságos kivitelezésében. Így ha a megfelelő minőségű terméket választja, bárki egyszerűen csatlakoztathatja azt a legközelebb eső konnektorhoz.

A kandallóm felszereléséhez szükségem lesz átalakításra. Tudnak segíteni?

Természetesen igen. Amennyiben falra szerelné látványkandallóját, szakembereink segítenek az esztétikus kivitelezésben. A kandalló építés sosem volt egyszerűbb.

Szükség van helyszíni felmérésre a kandalló építéshez?

Amennyiben speciális igénye van a kandalló elhelyezkedését illetően, mindenképpen fontos figyelembe venni a helyiség adottságait.

Hagyományos vagy látványkandalló? Melyiket válasszam?

A hagyományos kandalló építés meglehetősen körülményes, és nagyon sok szempontnak kell érvényesülnie, hogy a kandalló biztonságos legyen. Az elektromos és bioetanol kandallók beépítése ezzel szemben egyszerű és veszélytelen.

A kandalló a fűtést is megoldja majd?

Bár a hagyományos kandallókat eredetileg a fűtés biztosítására használták, a látványkandallók nem helyettesíthetik a fűtésrendszert.

Azért termel meleget a látványkandallóm?

Az elektromos és bioetanol kandallókat is úgy tervezik, hogy ne csak látványukban, hanem érzetben is különleges élményt nyújtsanak, így hatékonyan utánozzák a régi, hagyományos kandallók keltette hatást, még melegedni is lehet mellettük.

Számíthatok égett szagra a kandallótól?

Az elektromos és bioetanol kandallók azért is olyan népszerűek, mert anélkül szolgálnak esztétikus tartozékul bármely lakásban, hogy füstöt okoznának, ezért égett szagot sem eredményeznek.

Milyen égéstermékek keletkeznek a bioetanol kandallók esetében?

Ezek a fajta kandallók égés közben nem termelnek égésterméket, így a kandalló tisztántartása egyszerű, használata biztonságos, ráadásul fantasztikus hangulatot sugároz. A bioetanol égésekor ugyanakkor vízpára keletkezik, ami növelheti a lakás páratartalmát.

Lehetséges utólagosan beépíteni a kandallót?

A bioetanol és elektromos kandalló építés azért is rendkívül előnyös, mert szinte bármely szobába beépíthető, így nem szükséges hozzájuk tervezni az ingatlant.

Kell kéményt építeni a látványkandallókhoz?

Az elektromos és bioetanol kandallók rendkívüli előnye, hogy nem kell hozzájuk kéményt építeni.

Kandalló építéssel kapcsolatosan keressen minket bizalommal. Kollégáink 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

Címünk

1212 Budapest

Kapcsolat
info@value4you.hu
+3620 491 8589