E-mail : info@value4you.hu

Telefonszám: +36/20-491-8589

A kandalló ma már nem funkcionális, hanem hangulati eleme az otthonoknak. A korszerű fűtésrendszerek mellett a legtöbb háztartásnak nincs elemi szüksége rájuk, mégis sokan vágynak a kandalló esztétikus vonalaira, hiszen az otthon melegét nem Celsiusban mérik. A megfelelő berendezési tárgyak és színek kombinációja kelti bennünk az otthonosság érzését, és egy kandalló valami olyan megfoghatatlanul klasszikus hatást csempész a házba, ami miatt bárkinek érdemes lehet ezzel gazdagítania otthonát.

Persze, nem minden lakásba lehetséges, illetve szükséges elektromos vagy biokandalló beépítése – de a megfelelő hangulat megteremtéséhez valójában nincs is szükség a lobogó tűzre. A kandallókeretek lehetnek egyszerre dekoratív elemei a háztartásnak, másfelől akár könyvespolcként vagy tévéállványként is funkcionálhatnak, ráadásul megvan az az előnyük, hogy a tűztér helye bármilyen díszítéssel kitölthető. Van, aki fahasábokat helyez az üres helyre, és van, aki ledvilágítással helyezi kontrasztba a hagyományos formai elemeket. A lényeg, hogy az álkandallók egyszerűen és gyorsan elkészíthetők, illetve bárhová felszerelhetők.

Ha valaki barkácsmódszerekkel fogna neki a kandalló építésnek, megteheti, hiszen a gipszkartonelemek bárki számára elérhetők. Azonban ha valóban művészi minőségű, kandallóhatású dekorációt szeretnénk, érdemesebb profikra bízni a munkát, akik lakberendezői tapasztalatukkal felvértezve figyelembe veszik a ház stílusát, és a kandallóépítés hagyományára épülő formai sajátosságokat. Hiszen ha az ember kandallókeretet választ, különösen fontos, hogy a dekoráció maximális mértékben igazodjon a környezethez, és kellemes kiegészítője legyen a mindennapoknak.